Over Kingmakers

Kingmakers is een digitaal dienstverleningsbedrijf gespecialiseerd in SEO, content, maatwerkwebsites, automatisatie van marketing- en bedrijfsprocessen, communicatie en online marketing. We zijn gelegen in het hart van Limburg, Hasselt.

Het bedrijf werd in 2004 opgericht door Geert Clerx en hield zich in het begin vooral bezig met het uitwerken van eigen contentprojecten. Origineel heette het bedrijf XTdesign.

Filosofie

Bij Kingmakers doen we er alles aan om een online project te doen slagen. Onze diensten helpen je van start tot aan je doel en ver daarboven. We weten exact wat er moet gebeuren om een splinternieuwe website snel te laten renderen, maar kunnen ook vastgelopen projecten nieuw leven inblazen, zowel technologisch als op vlak van marketing.

We vinden het ook belangrijk om onze klanten volledig te informeren over wat we doen, waarom we het doen en hoe je als klant het zelf kan doen. Heb je geen tijd om het zelf te doen, dan doen wij het voor je.

Waarom de naam Kingmakers?

Het idee voor de naam Kingmakers is ontstaan na het lezen van het boek “The New Kingmakers: How Developers Conquered the World” van Stephen O’Grady.

Het is zo dat je als bedrijf zonder developer niet ver meer geraakt. Als je denkt, ik heb geen developer nodig, denk dan aan alle software en apps die je gebruikt, die software en apps zijn allemaal door developers gemaakt.

De naam Kingmakers is verder ook toepasselijk omdat we contentmakers zijn, we werken met zowel interne als externe copywriters. Content is king, dus wij zijn content makers en dus ook kingmakers.

Wat is een kingmaker eigenlijk?

Kingmakers hebben historisch gezien geen interesse om zelf in de picture te staan. Deze historische kingmakers gebruikten hun kennis of specialisatie (vooral militair) om anderen tot koning te kronen. In ruil kregen deze koningsmakers dan geld of grond.

Bij ons valt er vooral (😉) digitale kennis te halen, en met die kennis willen we je bedrijf of product tot maximaal resultaat brengen. We zullen naast je staan in je digitale traject. Of het nu gaat om het lanceren van een nieuwe website of een online marketingcampagne.

Een Julius Caesar had zijn Pretoriaanse garde, onze klanten hebben de digitale “Kingmakers garde”.

Een lijst met voorbeelden van historische Kingmakers kan je op Wikipedia terugvinden.