Categorieën
SEO

Dé SEO tips

Leer de 3 belangrijkste SEO tips kennen. Schrijf lang, veel en uniek!

Ik ben Geert en ik ben de oprichter van Kingmakers. 20 jaar geleden ben ik als 15-jarige begonnen met het bouwen van websites. Mijn belangrijkste troef? SEO natuurlijk.

In de periode dat ik begon met SEO bestond Google nog maar een paar jaar. Er was weinig tot geen concurrentie in de zoekresultanten van Google voor de websites die ik toen maakte (spelletjes websites). En de concurrentie die er wel was was totaal niet bezig met zoekmachine optimalisatie. Met minimale inspanning kon je na enkele weken naar de nummer 1 positie doorstoten.

Het interessante is dat er eigenlijk niet veel veranderd is in die 20 jaar van SEO. Je kan nog altijd hoog scoren met de juiste technieken en ingesteldheid. Met de nadruk op ingesteldheid. Je zal er tijd in moeten steken (of laten steken).

In deze blogpost geef ik je de kern tips mee om goed te scoren in eender welke zoekmachine. Want Google is dan wel de belangrijkste, met deze 3 tips zal je ook goed scoren in Bing en Duckduckgo.

SEO tip 1: Schrijf lang

Om goed te scoren in de zoekmachines zal je je als een autoriteit moeten opstellen. Je kan de zoekbots laten zien dat je een autoriteit in je vakgebied bent door zeer lange teksten te schrijven over termen, diensten of handelingen binnen jouw vakgebied.

Ben je een boekhouder. Schrijf dan teksten over nieuwe regelingen die de Belgische overheid invoert. Of leg termen uit waarvan je weet dat je cliënten niet altijd weten wat ze betekenen. Geef een definitie en verwerk ze in een praktisch voorbeeld.

Ben je een aannemer leg dan uit wat je voor de bouwheer kan betekenen welke technieken je zal gebruiken en met welke materialen je werkt.

SEO tip 2: Schrijf veel

Het is belangrijk om zoveel mogelijk te schrijven. Als je je afvraagt hoe vaak dat is. Best iedere dag. Als je het moeilijk vindt om onderwerpen te vinden om over te schrijven kan je beginnen met 1 tekst per week maar idealiter zou je toch dagelijks of om de dag een artikel moeten klaar hebben voor de bots. Op die manier zullen de crawlers van de zoekmachines je website alsmaar vaker gaan scannen omdat de er iedere keer iets nieuws te ontdekken is.

SEO tip 3: Schrijf uniek

Met tip 1 & 2 zal je al binnen enkele maanden veel succes boeken. Maar om de secret SEO sauce nog wat beter te maken is het toch aan te raden om de teksten die je schrijft zo uniek mogelijk te maken. Ga dus zeker niet teksten van andere website kopiëren. Dit zal zeer negatief uitpakken voor je Google rankings.

Je kan je natuurlijk wel laten inspireren door teksten van andere websites binnen je branch (of Wikipedia) maar schrijf dan na het lezen van de tekst je eigen versie van het artikel in je eigen woorden. Dit zal je tekst uniek maken en gecombineerd met tip 1 & 2 voor zorgen dat je website een echte autoriteit wordt binnen jouw expertise.

Nog hoger dankzij technische SEO

Buiten deze 3 tips kan je nog een pak meer doen om je ranking in de zoekmachines te verbeteren. Om je positie in de zoekresultaten te bepalen hecht Google tegenwoordig enorm veel belang aan hoe gebruiksvriendelijk je website is. Een belangrijke parameter hierin is de snelheid waarmee je website laadt. Bij Kingmakers kennen we alle kneepjes om je website razendsnel te laten laden.

Wees slim en neem die edge op je concurrenten.

Neem contact op met Kingmakers
voor je eigen SEO-plan!