Categorie├źn
Automatisatie Diensten

Een Discord bot laten maken

Bij Kingmakers beheren we de op een na grootste voetbalbot op Discord. Ontdek wat een Discord bot voor jouw website of merk kan betekenen!

Wat is Discord?

Discord is een populair gratis communicatieplatform dat vooral door jongeren gebruikt wordt.

In eerste instantie gebruikt door gamers om tijdens het gamen met de game party of clan te communiceren. Maar alsmaar populairder bij mensen met dezelfde interesses. Zo zijn er chatservers op Discord die zich focussen op het leren van een nieuwe taal.

Als gebruiker kan je op Discord een chatserver opzetten (ook wel een guild genoemd). De beheerder van de guild kan de chatserver publiek of privaat houden. Bij een private chatserver kan je enkel op uitnodiging lid worden.

De beheerder kan verder de leden van de guild opsplitsen in verschillende groepen door het gebruik van rollen (roles). Hier wordt het interessant want zo kunnen leden binnen de guild bepaalde rollen verwerven door zich op te werken binnen de guild.

Een voorbeeld van zo een rollensysteem zou kunnen zijn dat als je een grote gaming clan beheert nieuwe leden niet in bepaalde chatkanalen laat deelnemen.

Als een beheerder van de guild dan een nieuw lid als betrouwbaar heeft bestempeld via een 1-op-1 chat kan de beheerder het lid rollen geven waardoor het nieuwe lid bijvoorbeeld mee kan praten in chatkanalen waar er strategie├źn voor een game besproken worden.

Logo Discord

Wat is een Discord bot?

Je merkt dat Discord super interessant is. Om meer leden voor je server te werven zul je de server aantrekkelijk moeten maken voor zowel nieuwe als bestaande leden van de chatserver.

Hoe je dit doet, is door bots toe te voegen aan je chatserver. Die bots leunen best aan bij het interessegebied van je chatserver. Een veelgebruikte bot is een bot die tweets van Twitter plukt met een bepaalde hashtag en in een van je chatkanalen toont.

Er zijn Discord bots die beheerderstaken van je kunnen overnemen. Bijvoorbeeld een bot die nieuwe leden verwelkomt en ze de regels van je guild duidelijk maakt. Als een nieuw lid akkoord gaat met je regels zal deze automatisch bepaalde rollen toegekend kunnen krijgen.

Heb je een bedrijf dat zich focust op bepaalde doelgroepen dan zou je een bot kunnen maken die je nieuws of producten automatisch in de chatservers van je doelgroepen op Discord kan laten verschijnen.

Voordelen van een eigen bot op Discord

  • Maak je eigen Discord server interessanter
  • Automatiseer repetitieve taken binnen je guild
  • Gebruik een bot om een spel op poten te zetten, dit zal voor meer interactie en binding zorgen
  • Je boodschap of merk wordt direct afgeleverd in de doelgroepen waar je je op richt
  • Boor een markt aan waar je concurrenten niet mee bezig zijn

Wat kost het?

Een Discord bot kan je bij ons laten maken vanaf een budget van 10.000 euro.

Er komt heel wat kijken bij het lanceren van een bot. Je kan de kost als volgt opsplitsen.

2500 euro voor de scope, 500 euro voor de set-up, 6000 euro voor de ontwikkeling en een 1000 euro voor testing en launch. Je moet ook rekenen op een server- en onderhoudskost van een 250 euro per maand.

Dit zijn richtprijzen voor een standaard bot met basisfunctionaliteit.

Vraag eerst een gratis offerte aan om niet voor verrassingen te komen staan! Wij maken altijd de correcte prijs!

Overtuigd? Neem dan contact met ons op en we gaan zo snel mogelijk met je Discord bot van start!

Discord bot