Categorie├źn
SEO

Lijst van SEO-blogs en sites

Een overzicht van websites en blogs die we in de gaten houden op up-to-date te blijven rond wat er speelt en leeft in de SEO-wereld.

Als je onderstaande kanalen volgt, zal je een goed beeld krijgen van wat er op dit moment in de SEO-wereld leeft. Van nieuwe updates in de algoritmes tot de impact van AI op de zoekresultaten.

Documentatie van de zoekmachines zelf

Google Search Essentials – Instructies van Google zelf om je website en andere content te laten scoren in het Google Search ecosysteem.

Bing Webmaster Tools Help Center – De richtlijnen die Microsoft Bing geeft om te scoren in de Bing zoekmachine.

Blogs en nieuwssites over SEO

Ahrefs blog – Een combinatie van SEO-technieken en de uitleg hoe je Ahrefs kan gebruiken om het maximale uit je SEO-inspanningen te halen.

Backlinko – Een zeer bekende blog over zoekmachineoptimalisatie. Tot voor kort onderhouden door online marketingexpert Brian Dean De website werd in 2022 verkocht aan Semrush. Brian verkent verschillende SEO-topics door middel van uitgebreide tests. Een zeer goede bron aan informatie voor zowel beginnende als ervaren contentmakers.

Search Engine Land – Een nieuwswebsite over zoekmachines en algoritmes. Het voelt wat 90’s aan, maar de website wordt iedere dag aangevuld met nieuwe informatie. De website wordt volgens Ahrefs meer dan 1 miljoen keer per maand geraadpleegd.

Search Engine Journal – Een website vergelijkbaar met SEL hierboven, deze SEO nieuwssite is ook zeer populair als nieuwsbron en wordt ook meer dan een miljoen keer per maand bezocht.

SEO Frank Watching – Een Nederlandstalige digitale marketingblog. Als je liever SEO-informatie in het Nederlands leest kan je deze website gebruiken. Over het algemeen ga je hier wel geen nieuws vinden dat “heet van de naald” is.

SEO Twitter-accounts

John Mueller – John praat over de nieuwigheden in Google Search en beantwoordt als Search Advocate de vragen uit de SEO-community.

Youtube-kanalen over SEO

Google Search Central – Een Youtube-kanaal waar medewerkers van Google het hebben over updates in het zoekalgoritme, nieuwigheden in de zoekmachine, SEO-technieken, content en veel meer.