Categorie├źn
Betekenis Diensten SEO

Een marketing consultant inhuren

Je marketing consultant is een expert die je helpt bij je offline en digitale marketingstrategie. Ook het opvolgen, analyseren en optimaliseren van de marketingstrategie behoren tot het takenpakket van de digitale marketing consultant.

Een marketingstrategie laten uitwerken door je marketing consultant

De basis van goede marketing begint bij analyse. De consultant zal via een behoefteanalyse en het opstellen van de customer journey bepalen wat er belangrijk is voor je klanten. Met de informatie uit de analyse kan je dan aan de slag gaan om een marketingstrategie op te stellen.

De strategie die je marketing consultant je aanlevert omvat:

 • Behoefteanalyse
 • Customer journey
 • Huidige sterke punten van je onderneming
 • Huidige verbeterpunten voor je onderneming
 • Kansen voor je onderneming
 • Bedreigingen voor je onderneming
 • Digitale marketingstrategie (plan van aanpak)
 • Offline marketingstrategie (als je offline werkt, bijvoorbeeld als je een fysieke winkel hebt)
 • Verpakkingsmarketing (brand packaging)
 • SEO-strategie (trefwoordonderzoek + basiscursus SEO)
 • SEA-strategie (basiscursus Google Ads)
 • Tools die nodig zijn voor het opvolgen van de prestaties van je strategie en onderneming in zijn geheel.

Stuur ons een mail als je een marketingstrategie wilt laten uitwerken (vanaf 750 euro).

Opvolging resultaten door je marketing consultant

Eens je samen met je marketingspecialist je strategie hebt bepaalt ga je die uitvoeren. Het succes van je strategie vergroot je door de resultaten van de strategie nauw op te volgen. Het is aan te raden om minstens 3 maanden te voorzien voor het toepassen van de strategie, zo kan er genoeg informatie verzameld worden voor je marketing consultant om een eerste analyse te doen. Hierna kan de opvolging maandelijks, trimestrieel, halfjaarlijks of jaarlijks laten doorgaan, afhankelijk van je budget en hoe groot de groei is die je ambieert.

Optimalisatie van je marketing door je consultant

Na het uitvoeren van de opvolging krijg je een rapport met je successen en je eventuele verbeterpunten. Het kan ook zo zijn dat door het verzamelen van alle informatie er zich nieuwe kansen aanbieden. Deze nieuwe kansen kunnen leiden tot het optimaliseren of uitbreiden van je marketingstrategie. Door optimalisatie zal je hogere conversies en / of leads halen.

Een professionele marketing consultant inhuren?

We hebben je nu een idee gegeven over wat een marketing consultant allemaal voor je kan doen. Je kan nu zelf aan de slag met deze informatie of deze marketingtaken aan een bedrijf zoals ons uitbesteden.

De voordelen om met een professionele consultant te werken is dat je beroep kan doen op de jarenlange ervaring van de consultant en de collega’s en connecties van deze expert. Bij Kingmakers gebruiken we de beste tools en programmeren we zelf marketingautomatisaties om data supersnel te analyseren en zo tot de beste optimalisaties te komen voor je onderneming.

Neem vandaag nog contact op om direct aan de slag te gaan!