Categorieën
Diensten PHP SEO Website sneller maken

PHP developer to the rescue

PHP is een van de meest gebruikte programmeertalen op het internet. Een vrij eenvoudige programmeertaal, maar in staat om grootse doelen te bereiken. Een PHP developer kan je helpen bij het bereiken van die doelen.

Wat is een PHP developer?

Een PHP-developer is een programmeur die werkt met de PHP-programmeertaal. Aangezien een groot deel van het internet bestaat uit websites gemaakt in PHP zal je vroeg of laat als bedrijf een PHP developer nodig hebben.

Gekende software en frameworks die in PHP gemaakt zijn; WordPress, Laravel, Symfony, Codeigniter, CakePHP en Yii. De kans is groot dat je dagelijks een van deze tools gebouwd in PHP gebruikt … geconfigureerd of beheerd door een PHP developer.

Wat een PHP developer voor je kan doen

De PHP developers van Kingmakers zijn echte allrounders. Ongeacht het framework dat je gebruikt kunnen we je een oplossing aanbieden of je in de juiste richting wijzen. We lijsten enkele situaties op waarin we een meerwaarde kunnen zijn.

Het versnellen van je PHP website

Consumenten verwachten zeer snelle laadtijden, daarom is het belangrijk dat je website zo optimaal mogelijk draait. In eerste instantie zal onze PHP expert naar je applicatie zelf kijken (je site bestaat uit verschillende “lagen”). De kans is vrij groot dat er een groot deel van de taken die je website uitvoert repetitief zijn. Repetitieve taken kunnen in een cache opgeslagen worden. Op die manier krijgen gebruikers die exact dezelfde inhoud op je website of systeem opvragen een gecachte versie te zien in plaats van iedere keer een raadpleging op de database te moeten. De database raadplegen is namelijk zeer kostelijk qua laadtijd.

Als je applicatie op punt is gezet middels optimalisatie van je PHP code en het cachen van repetitief opvraagbare informatie kunnen we naar de database gaan kijken. De frameworks gebruiken een MySQL, MariaDB of een andere databaseoplossing. Ieder databasesysteem heeft zijn eigen optimalisaties die uitgevoerd kunnen worden. Door aanpassingen te doen zoals een beter configuratie en het instellen van de juiste indexen op je databasetabellen kan je website 2 tot 3 keer sneller gaan laden. De PHP developer weet perfect welke indexen er nodig zijn omdat hij of zij na onze audit weet hoe je website of applicatie in elkaar steekt.

Na alle PHP en database-verbeteringen te hebben uitgevoerd zal er nog naar de bovenste laag van je applicatie gekeken worden, de webserver waar PHP binnen draait. Vaak kan je complete website in een cache gestoken worden. Dit doen we door vóór je applicatie een volledig opvangnet te plaatsen, dat opvangnet zal als meerdere mensen tegelijk een pagina op je website aanvragen deze mensen tegelijk dezelfde statische versie van je pagina gaan tonen. Zo moet je webserver, maar 1 keer werken en krijgen alle bezoekers een snellere surfervaring.

Een PHP website voor je maken

Wil je starten met een website en weet je niet hoe? De Kingmakers schieten je te hulp.

Een WordPress website

De meeste PHP sites zijn gemaakt in WordPress. De reden hiervoor is simpel, WordPress heeft een zeer lage instapdrempel. Als je met een tekstverweringsprogramma zoals Word kan werken, dan kan je ook met WordPress werken. Het is niet nodig om kennis van HTML of CSS te hebben. Je kan alles in de gebruikersinterface aanpassen.

Wil je je WordPress website er daarentegen professioneel laten uitzien, dan ga je al snel een PHP- of webdeveloper nodig hebben. De PHP developer kan je helpen door een mooi webdesign te maken dat aansluit bij de branding van je eigen bedrijf of merk. Verder kan het zijn dat je speciale functionaliteit aan je WordPress site wil toevoegen die standaard of via plug-ins niet beschikbaar zijn. Ook hier helpt onze PHP expert je mee.

Een webshop

In PHP bestaan er ook veel webshopsystemen. De meest bekende zijn Magento en WooCommerce. Andere platforms zijn Prestashop, Zen Cart en OS Commerce. Bij het starten van een webshop zal een PHP developer zich bezig houden met het configureren van je webshop en ervoor zorgen dat alles naadloos aansluit bij je huisstijl. Het opvullen van je website wordt door een marketing Kingmaker of een copywriter Kingmaker gedaan.

Voor de meer complexe webshops maken we gebruik van Sylius. Sylius is een e-commerce framework gemaakt in PHP. Sylius voorziet eigenlijk alle bouwstenen die nodig zijn om een webshop te bouwen, het is aan jou en de PHP developer om te beslissen hoe die componenten het best gebruikt worden om tot de gewenste shopervaring voor je klanten te komen.

Een op maat gemaakte website gebouwd met een PHP framework

Bij Kingmakers maken we alle op maat gemaakte projecten met de componenten van Symfony. Symfony is een PHP framework dat kant-en-klare elementen voorziet die een hoop werk besparen. Denk dan aan componenten die heel goed zijn in het verwerken van formulieren of een complete oplossing voor het uitwerken van de layout voor je website. Het voordeel om te werken met een framework zoals Symfony is dat je website vanzelf altijd up-to-date gaat zijn qua onderliggende functionaliteit, dit omdat Symfony onderhouden wordt door honderdend vrijwilligers gecoordineerd door profesionals van het bedrijf Symfony zelf.

Andere bekende frameworks waar onze PHP developers mee werken zijn Laravel en CakePHP.

Een bedrijfsproces automatiseren

Binnen een bedrijf zijn er taken die herhaaldelijk worden uitgevoerd. Een PHP developer kan, door je te interviewen, ideeën krijgen om processen binnen je bedrijf te automatiseren. Zo wil je misschien iedere maand automatisch een lijst met statistieken van een bepaalde set klanten of wil je iedere ochtend automatisch een mailtje in je mailbox krijgen met wat er zich de dag ervoor allemaal qua kansen op je website heeft aangeboden. Het kan allemaal.

Het aan elkaar koppelen van verschillende systemen

Bij de meeste bedrijven zijn er verschillende systemen van verschillende fabrikanten die naadloos met elkaar moeten werken. Dit kan gedaan worden door data om te vormen naar “makkelijk verplaatsbare vorm”. Op die manier kunnen verschillende systemen met elkaar beginnen te communiceren en informatie met elkaar beginnen te delen.

Een concreet voorbeeld zou kunnen zijn dat de PHP developer er voor zorgt dat na het posten van een offerteaanvraag op je website dit mailt naar een specifieke mailbox, maar ook dat de informatie van je website automatisch ingevoerd wordt in een CRM-systeem zoals Teamleader.

Je PHP-project laten werken in de nieuwste PHP-versie

Vele tools en websites werden jaren geleden gemaakt, misschien zelfs meer dan een decennium geleden. Die tools en websites blijven werken en zijn in vele gevallen ook nog vrij veilig maar wat sommigen niet weten is dat de PHP-taal continu evolueert. De nieuwste versie van PHP bij het schrijven van dit artikel is PHP 8.2. Gebruik je bijvoorbeeld nog versie 5.4 dan is het zeer interessant om je website of tool te upgraden naar de nieuwste versie. Niet alleen voor de veiligheid, maar ook omdat de nieuwste PHP versies een pak sneller zijn dan de oudere versies. En we weten zoals hierboven vermeld dat een snelle website een website is die ook sneller opbrengt.

Hieronder zie je dat in de nieuwste versie je PHP app tot bijna 3 keer sneller laadt. Tijd dus om die oude PHP 5 applicatie door een PHP developer naar vandaag te brengen.

Bron: Cloudways

Technische SEO

Ook bij het verbeteren van je SEO-prestaties springt een PHP Kingmaker te hulp. Velen denken dat het bij SEO enkel draait om het schrijven van mooie en lange teksten, en hoewel dit zeer belangrijk is is je tekst extra interessant als je teksten ook nog eens op een correcte manier worden weergegeven en getoond worden binnen enkele milliseconden. Na het laten uitvoeren van onze SEO-audit zal je direct weten wat een PHP developer voor je kan doen.

Een PHP developer inhuren, wat kost dat?

Ben je op zoek naar een PHP developer, dan kan je er een inhuren via Kingmakers. We werken met standaardtarieven, afhankelijk van hoe lang we voor je aan de slag gaan. De prijs voor het inhuren van een van onze PHP specialisten begint vanaf 75 euro per uur. Voor spoedhulp gelden andere tarieven.

Stuur een mailtje naar geert@clerx.be voor meer informatie.